Krampe BB800 med trippelaxel och hydrauliskt rullkapell

Rapsskörden började i finaste väder och med olika lokala skurar som slår ned hoppar vi nu mellan olika fält. Vattenhalten är väldigt låg på den tidigt sådda rapsen och so far ligger snittet kring imponerande 5 ton per hektar med närmare 150 ha tröskade.

Betorna lider lätt i brist på vatten men överlag verkar markfukten ändå finnas i markerna. Delar av vetearealen drabbades av sommarens slagregn men sammantaget rör det bara ett par procent av arealen.

Vi har också med oss vår nya vagn – en Krampe BB800 med trippelaxel och hydrauliskt rullkapell som gör transporterna till en ren fröjd; som förare behöver du aldrig lämna hytten och allt fungerar klanderfritt med luftbromsar och en exceptionellt robust styrning.

Om några dagar är alla tillbaka från sina semestrar och vi är redo för höstens alla utmaningar inkl slanglagring i olika delar av landet. Till skillnad från förra året blir det inga satsningar på foderproduktion. Vi undersöker nu också närmare ökad specialgröde-produktion då sannolikt de nya betkontrakten inte kommer att bli bättre än de tidigare. Framtiden får utvisa vad vi kommer att producera!