Skriv ut
Proteingödslingen utförd

En lång och stundtals seg vår – där rapsen blommat under tre månader – har gett starka och väletablerade grödor. Starkast av alla står Maribossvetet som fått en extra hög proteingödsling alltmedan framförallt tidigt sådda Julius fält – där rötsoteviruset härjat på några platser – fått mindre än normala övergödslingsnivåer. Mindre kul är maltkornet Irina som fortfarande står klädd i en lätt gulaktig skrud.

Sprutsäsongen har som vanligt varit intensiv under maj och början av juni men är på väg att klinga av. På flera fält har vi fått hand

plocka renkavle – fält som inte tidigare varit infekterade men som fått spridning sannolikt med transporter längs vägarna. De närmaste veckorna väntar rensning och övergång av utsädesodlingear samt manuell flyghavreplockning.

På Halmstadgården väntar snart läggning av 2.000 kvadratmeter betong så vi får ordning på spannmålsmottagningen under skörd. Någonstans måste vi också finna ett större vagnsekipage för att lösa transporterna under skörd och senare transporter till spannmålsanläggningarna.

På måndag hälsar vi John, Kestas och Egidijus tillbaka från monteringstouren i England där de servat och fixat överlastningsvagnar den sista veckan.